Barnskospecialisten

Våra testfamiljer testar promenadskor från Superfit och Viking!

Under våren har vi haft fyra testfamiljer vars barn fått använda skor och kläder från olika märken. Nu innan sommaren har familjerna fått svara på ett första frågeformulär krng produkterna. I detta inlägg berättar vi om deras upplevelser gällande de promenadskor barnen fått leka i under våren.

 Våra testfamiljer

Fyra familjer valdes ut i höstas genom en tävling vi hade under Underbara Barn mässan i Stockholm. Det blev sammanlagt sex barn i olika åldrar som skulle få prova och använda kläder och skor för vårsäsongen. Familjerna var på besök i stockholmsbutiken i början på mars – ni kan läsa om besöket här.

20150310_19251520150310_191312

Promenadskor från Superfit och Viking

Vi börjar alltså med promenadskorna. Barnen fick antingen ett par från Superfit eller ett par från Viking beroende på vilken sko som passade foten bäst, huruvida den var nät eller vid.

Sport 5 GTX, SuperfitSport5_GTX_Ocean

De barn med lite nättare fötter fick en Sport 5 GTX från Superfit. Sport 5 GTX är en promenadsko med smalare läst och skon har GORE-TEX® membran, vilket gör den vattentät samt att den andas.

 

Trym GTX, Viking

Trym GTX från Viking är en promenadsko som också har GORE-TEX®  membran för bästa komfort. Denna sko är, till skillnad från Supefit, lite bredare i lästen och barnen med bredare fötter har därför fått testa denna sko under våren.

Trym2

Båda skorna är bra funktionsskor som passar utmärkt till förskolan och skolan, samt för olika aktiviteter utomhus.

Familjernas åsikter kring Sport 5 GTX

Testfamiljer Ekstedt Bild av familjen Ekstedt

Tre barn från två familjer har under våren testat ett par skor från Superfit. I det stora hela är både föräldrar och barn hittills nöjda med skorna. Vi frågade bland annat hur barnet trivs i skorna och föräldrarna svarade så här:

”Dottern tycker mycket om sina nya fina skor och säger att de är sköna. Vi upplever att de är lite varma nu, men tidigare har hon varken fryst eller svettats i dem.” Familjen Ek

”De är barnens favoritskor!” – Familjen Ekstedt

Barnen verkar gilla sina skor och båda familjerna upplever att skornas passform har varit bra för barnens fötter. Då skorna är vattentäta och bra skor att leka i frågade vi hur föräldrarna upplevde skornas kvalité gällande vattentäthet och slitage. Familjen Ek svarade så här:

”Skorna står bra emot fukt i gräs, och att de ej blir blöta trots några små dopp i vattenpölar. 20150310_193613Skorna har inte slitits sönder någonstans.”

Vi möter många kunder som använt Sport 5 från Superfit och som varit riktigt nöjda. Vi var lite nyfikna på om familjerna upplevde att något skulle kunna vara bättre med skorna, och då svarade de så här:

”Som tidigare nämnt så hade en högre sko varit att föredra, men vi har även lite tankar kring plösen. Dottern har lite svårt att dra upp den själv när hon sätter på sig skon. Plösen är svår att räta ut, och ligger oftast ihop i mitten fram, då den skjuts ihop av kardborrestängningen.” – Familjen Ek

Familjen Ekstedt har hittills inte uppmärksammat något mindre bra med skorna utan tycker de har ”bra stabilitet, sitter bra på foten, bra grepp i sulan, lätta”.

I det stora hela är båda familjerna nöjda med skorna, där alla barn trivs i dem!

Familjen Ek cyklar Bild av familjen Ek

Familjernas åsikter kring Trym GTX

De övriga tre barnen (från tre olika familjer) som inte har testat Sport 5 GTX från Superfit har alltså testat Trym GTX från Viking. Även här upplever vi att familjerna är nöjda med skorna, men med vissa tankar och idéer kring hur skorna skulle kunna vara ännu bättre.

Precis som med Superfitskorna var vi även här intresserade av om skornas kvalité gällande vattentäthet och slitage håller. Så här svarade familjen Marklund vars treåriga son har testat skorna under våren.

”Vår son är ett exemplariskt testbarn. Han är otrolig på att röra sig. Han är verkligen före sin 20150311_190816tid/ålder. Så med tanke på det så är slitaget otroligt. Sko har inte slitits utvändigt något alls. Han har sprungit igenom mindre vattenpölar och har inte blivit blöt om fötterna. Så skorna håller vad de lovar.”

”Skorna har testats hårt på dagis. De har använts i princip varje dag sen vi fick de och de är fortfarande fina. Smutsiga absolut, men vi upplever inte att de har slitits nämnvärt. Måttlig väta tycker vi att de står emot, dvs någon lättare regnskur. Hoppa i vattenpölar klarar de inte av.” – så berättar familjen Högberg efter att deras dotter använt skorna under våren.

Skorna tycks hålla vad de lovar enligt familjerna, men finns det något som skulle göra skorna ännu bättre? Så här skriver familjen Ek, där sonen på två år använt skorna.

”Öppningen är lite svår för sonen att klara själv. Han kan dra av dem själv, men ej stänga kardborren. Han fixar inte att dra åt samtidigt om plösen måste rätas ut. Jag har dock frågat pedagogerna på förskolan om vad de anser, och de tycker att de är toppen att kunna öppna upp skon så mycket så barnet lätt får i fötterna själv.”

Testfamiljer Ek Bild av familjen Ek

I det stora hela så är familjerna även nöjda med Viking och de berättar alla tre i sina formulär att barnen trivs i sina skor, där passformen varit bra. Två familjer har upplevt att skorna är lite stora ibland, vilket kan bero på den växtmån som lades till i början på våren med syfte att skorna skulle hålla hela säsongen.

Vi kommer att efter sommaren låta familjerna svara på ytterligare ett formulär där även sandalerna som de fick är inkluderade. Till nästa inlägg blir det ett regn-tema där vi berättar om familjernas upplevelser av de regnställ och gummistövlar som de fick med sig hem i mars.

 

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden uALRT9:
Kommentarer:
Fortsätt »