Crocs

År 2002 slog företaget Crocs igenom och blev känt för den stora massan. Historien började i Boulder, Colorado när Duke Hansson, Scott Seamans och George Boedecker fattade beslutet att börja marknadsföra denna enastående sko. I första början var skon tänkt som en båtsko, då den hade både halksäker och räfflad sula. Grundarna tog därför med sig skon och presenterade den på Florida Boat Show i november 2002. Populariteten blev i det närmsta explosionsartad och de fick in beställningar i mängder. Bolaget hade en enorm tillväxt och det dröjde bara ett år så hade Crocsen blivit världskända.

År 2007 utses Crocs till årets varumärke i Storbritannien. Året efter tog de fram en ny anti-halkteknologi, kallad Crocs Lock?, för Crocs Work-kollektionen. I dag säljer Crocs tofflor, sneakers, kängor och stövlar i över 90 olika länder.

Alla skor från Crocs är framtagna i Croslite? som är ett patenterat material med slutna celler som gör skorna lätta, bekväma, antibakteriella, ergonomiska, återvinningsbara och luktmotverkande. Croslite? gör skorna perfekta att använda som lifestyle-skor både på fritiden och på jobbet.


Crocs Barnskospecialisten