Vår historia

Jag som driver och äger Barnskospecialisten heter Malin Ericsson. Jag bor i Uppsala med min familj, är stolt mamma till tre barn (du ser dem på bilder på flera ställen här på hemsidan).

Jag brinner för att kunna erbjuda rätt skor till våra barn. Med rätt skor kan många framtida problem med rygg och knän undvikas. Tyvärr prioriteras ibland design framför god funktion och kvalitet. Vi arbetar målmedvetet med att sprida kunskapen om vikten av bra skor till alla våra kunder.

2010 öppnade jag min första butik i centrala Uppsala. Vi har sedan dess hunnit byta både lokal och namn, och butiken har fram till nyligen hetat Barnskoexperten. Idag ligger vi centralt vid Gamla Torget i Uppsala. Vår ambition att erbjuda våra kunder bästa möjliga service har uppmärksammats. Våren 2014 utnämndes vi, i en omröstning av kunderna, till "Bästa Service" bland alla Uppsalas citybutiker.

I januari 2014 förvärvade Barnskoexperten i Uppsala Barnskospecialisten i Stockholm. Genom samgåendet kommer de ledande barnskobutikerna i Uppsala och Stockholm att få en gemensam ägare. Samgåendet skapar ett starkare bolag, som kan erbjuda ännu bättre service för våra kunder.

Barnskospecialisten i Stockholm har en lång historik. Verksamheten har drivits sedan 1999. Den första butiken låg på Torsgatan. Ursprungligen var utbudet mycket begränsat med inriktning framförallt på de minsta barnen. I mars 2001 flyttade Barnskospecialisten in i en större lokal på St. Eriksgatan 85. Butiksytan är idag 150m² med stora lagerutrymmen i källaren. Med denna flytt skapades möjligheter att erbjuda marknaden ett mycket brett sortiment av högkvalitativa, funktionella barnskor och funktions-/friluftskläder för barn. 2007 utökades den fysiska butiken med en webbutik - den första webbutiken i Sverige med fokus på barnskor och barnkläder.

Genom åren har Barnskospecialisten försett tusentals barn med skor. I samband med förvärvet avyttrades butiken i Sickla och vi går motströms mot stora köpcentrum och satsar på "buy local". En trend där fokus ligger på de centrala butikerna. Med ett externt läge innebär det även att vi själva, tillsammans med kunderna, styr våra öppettider.