För ett hållbarare samhälle

BLUESIGN® är en standard som har den grundläggande idéen att kombinera aspekter för hälsa, vattenåtgång, kemikalie och luftutsläpp i en enda standard. Med ett praktiskt och lösningsorienterat förhållningssätt skapar Bluesign® transparens längs hela den textila produktionskedjan. Bluesign®-standarden garanterar att produkter längs hela produktionskedjan endast innehåller komponenter och passerar genom processer som är ofarliga för människor och miljö.

Kavat
är ett av våra varumärken som tillverkar ekologiska skor. De är märkta med EU Ecolabel, tidigare känd som EU-blomman, och är EU:s officiella miljömärke. Kavat garanterar att inga hälsofarliga eller miljöfarliga kemikalier används när de vegetabiliska hudarna/skinnen tillbereds. Man använder sig istället av naturliga garvningsämnen så som mimosa och ekbark. Alla Kavats ekologiska skor är även helt fria från krom.

Isbjörn har valt att visualisera sitt miljöarbete med att bygga det på fyra R: Reduce, Repair, Reuse och Recycle. Isbjörns kläder är märkta med BLUESIGN® och BIONIC FINISH®ECO.
BIONIC FINISH®ECO är en impregnering från RUDOLF GROUP som används till ytterplaggen. Den är fri från flourkarboner, formaldehyd och paraffin.

Houdini ser att samspelet mellan miljö, etik och ekonomi är både självklara och nödvändiga för att de ska kunna fortsätta existera på ett framgångs sätt under många år. En övervägande del av Houdinis produkter är tillverkade av återvunnen eller förnyelsebar fiber och de flesta är återvinningsbara eller biologiskt nedbrytbara. Målet är högt, de vill ha helt cirkulära produktionscykler. Houdinis kläder är även märkta med BLUESIGN®.
Didriksons grund till deras krav och verktyg är olika lagar och regler, som till exempel REACH inom kemikalieområdet. Didriksons tar hänsyn till möjliga miljöförbättrande åtgärder och strävar efter att använda mindre miljöbelastande material, och har sedan en tid tillbaka fluorkarbonfria vattenavvisande impregneringar. Äkta päls, läder eller dun förekommer inte i deras produkter.

Geggamojas barnkläder är merparten gjorda i ekologisk bomull. Det ekologiska sortimentet är även certifierade enligt GOTS (Global Organic Textil Standard). GOTS är en av de mest erkända certifieringen av ekologisk odlad bomull. GOTS ställer krav på hela tillvekningsprocessen, odling, skörd, tillverkning och förpackning.

Bobux har som grundläggande värdering att värna om miljön. Deras eko-läder är både barn- och miljösäkert. Med det menas att lädret inte innehåller några farliga substanser, att lädret är hudvänligt och är ofarligt för miljön. Bobux läder har även testats dermatologiskt och är speciellt anpassat till känslig barnhud.Ekologiska Skor Barnskospecialisten