Barnskospecialisten

Vad har våra testfamiljer testat under de regniga dagarna?

Okej, dags för del två i denna presentation av vad våra testfamiljer tycker om de kläder och skor de använt under våren. Vad har våra testfamiljer använt de regniga dagarna denna vår? Jo, barnen blev i mars försedda med gummistövlar från Tretorn och regnkläder från 66 North.

Testfamiljer Ek Foto av familjen Ek.

Gummistövlar från Tretorn

Samtliga barn som deltar har under våren testat gummistövlar från Tretorn. Det gäller den klassiska modellen Gränna i orange. Gummistövlarna är i slitstarkt gummi och har en rejäl sula för bästa grepp. Tretorn är ett väldigt omtyckt varumärke bland våra kunder.

Regnkläder från 66 North

Det isländska märket 66 North gjorde till en början kläder till fiskare. Idag bär vart enda barn på Island 66 North under regniga dagar. De mindre barnen i våra testfamiljer fick ett set från 66 North – deras Mimir Light Jacket och deras Mimir Light Bibs. Båda i rött. Galonet i kläderna är slitstarkt samt mjukt och följsamt. Den klara röda färgen gör så att barnen syns bra.

Familjernas åsikter kring Gränna från Tretorn

Som sagt, samtliga familjer har alltså fått testa Gränna gummistövlar från Tretorn. Såhär inleder tretorn_granna-25192710-10familjen Ek sitt frågeformulär där båda barnen fick ett par gummistövlar.

"Barnen älskar sina stövlar, Martin 2 år vill helst ha sina varje dag! Han älskar färgen, och vi uppfattar att han tycker att de är sköna. Petra 4 år säger att de är "-bra när det regnar". Men hon säger de är sköna och väljer gärna dem när hon bara ska springa ut på gräsmattan, även om det inte regnar.”

Dottern till föräldrarna Högberg tycks också trivas bra i sina stövlar. De skriver så här: ”Hon trivs i de. De är smidiga att gå i och lätta för henne att sätta på.” Och enligt familjen Ekstedt så är stövlarna ”Bra, slitstarka och sköna”.

image Foto av familjen Ek.

Vi ställde också frågan till föräldrarna huruvida barnen använt ullstrumpor eller bomullsstrumpor till stövlarna. Gummi leder kyla och en gummistövel kan därmed upplevas som kall om det är kallare väder. Det är därför bra att använd ullstrumpor vid svalare dagar. Alla testfamiljer har använt ullstrumpor, men också bomullsstrumpor beroende på temperatur.

”Vi har använt bägge delar. Tycker att hon tyvärr blir lätt kall i de. De håller tempen bra när det är hyffsat varmt ute.” – Familjen Högberg.

Dottern till föräldrarna Högberg tycks lätt bli kall om fötterna trots ullstrumpor. Hur kallt det var ute vid de tillfällen hon blev kall vet vi inte. Det kan också vara så att hon som person lättare blir kall. Sådant är individuellt. Det ska bli intressant att läsa deras upplevelser kring stövlarna efter sommaren.

Avslutningsvis så fick testfamiljerna komma med förslag på vad som skulle kunna förbättras med stövlarna, och familjen Ek svarade så här:

image Foto av familjen Ek.

”Vi har saknat stövlar med en kant på så att inte överdragsbyxorna glider upp om fotremmarna (de under skorna) gått av, eller inte satts på plats ordentligt. Det fanns sådan kant förr på stövlar. En tanke vi har kring stövlar är att de är så täta för fötterna. Skulle det vara möjligt att ha någon sorts ventilation i sulorna, eller en yta inuti stövlarna som transporterar upp fuktig luft ut ur skaften?”

Familjernas åsikter kring regnkläderna från 66 North

Familjerna tycks överlag hittills vara nöjda med regnkläderna. Då galonet från 66 North är mjukt och nästan lite stretchigt så var vi nyfikna på hur barnet trivdes i regnkläderna – om de var behagliga och sköna att leka i. Så här svarar våra testfamiljer:

Vår tvååring som har regnstället stortrivs i det. Han har lätt att röra sig och vi ser att det lätta materialet gör att han kan böja sig ner och verkligen leka utan klumpighet. Vi upplever det som om han har mycket mer positiv inställning till det här galonstället mot tidigare ställ. – Familjen Ek

66-North-MIMIR-LIGHT-JACKET-RED-stl-861270101_1

Och familjen Marklund upplever att regnkläder är ”följsammare i materialet”, och familjen Högberg berättar att dottern ”gillar de. Har gärna velat ha de på sig även när de inte regnar. Smidiga för henna att röra sig i. Inget hinder för någon typ av lek.”

Barnen tycks kunna leka obehindrat och trivas i sina regnkläder. Roligt! Har föräldrarna några önskemål kring vad som skulle kunna göra kläderna ännu bättre? Så här berättar familjen Ek vars tvååriga son testat regnkläderna under våren:

image2 Foto av familjen Högberg.

”En reflex högre upp på ryggen eller axlarna skulle vara bra, då vi tar bort luvan eftersom den bara fylls med vatten när den inte används, och då saknas reflex upptill. Spännena fram på byxorna är lite vassa och väldigt svåra för barnet att hantera. Även avkortning av hängslena skulle kunna förbättras lite.

Luvans djup, och evt skärm på luvan för att motverka regn i ansiktet skulle kunna ses över också.”

De övriga två familjerna som testat kläderna har inget att tillägga gällande just den frågan utan är hittills väldigt nöjda med kläderna och gillar utseendet.

”Bra färgval. Då syns barnet mycket bra. Vi är jättenöjda”. – Familjen Marklund

”Tycker att de håller bra. Inte en skråma på de ännu. Tillskillnad mot andra regnkläder vi testat där de lätt blivit hål. Tycker även att de andas bra, tillskillnad mot andra.” – Familjen Högberg

Testfamiljer Ekstedt Foto av familjen Ekstedt.

Till nästkommande inlägg presenterar vi de sista kläderna vilka är jeans från Ossoami och jacka från Isbjörn of Sweden som de äldre barnen fått leka runt i under våren.

Vi önskar er en skön midsommar!

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden jY6U7u:
Kommentarer:
Fortsätt »